سرور SERVER
در یک تعریف ساده، سرور، رایانه یا سیستمی است که منابع، دادهها، خدمات یا برنامهها را از طریق شبکه (شبکه رایانه ای LAN or WAN ) در اختیار رایانههای دیگری که به عنوان کلاینتها شناخته میشوند، میگذارد.
کلاینت: مفهوم لغوی به معنی مشتری میباشد، اما در شبکه به معنی نقاط رایانه ای که به شبکه راه اندازی شده متصل بوده (Wireless or Cable) و امکان دریافت و یا ارسال داده در آن شبکه را دارند گفته میشود.
نقاط رایانه ای مانند: کامپیوتر شخصی، لپ تاپ، گوشی موبایل، پرینتر، مانیتور، بیلبوردهای دیجیتالی تبلیغات شهری، مودم و موارد مشابه.
نکات ضروری در انتخاب و خریداری سرور:
1- بررسی میزان ظرفیت (کمی و کیفی) تبادل اطلاعات و داده های شبکه مورد نظر و تعیین حداقل های سخت افزاری سرور جهت پشتیبانی از شبکه برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی ازمختل شدن شبکه در صورت عدم پشتیبانی سرور و جلوگیری از هزینه های آتی ارتقا سرور.
2- انتخاب برند و مدل متناسب با نیروهای متخصص و قطعات موجود در بازار IT کشور برای دریافت خدمات پساز فروش و گارانتی.
3- پیشبینی نیازمندی های آتی مرتبط با سرور متناسب با گسترش کسب و کار الخصوص بحث استقرار نرم افزار های سازمانی ازقبیل ERP.
4 – در نظر گرفتن سیستم امنیت شبکه مناسب.
5- انتخاب موقعیت فیزیکی صحیح اتاق سروراز نظر فضای لازم جهت تجهیز، عایق بندی مناسب برای جلوگیری از ورود گرد وغبار و میزان تردد افراد ضمن دسترسی آسان.
6- طراحی و آماده سازی زیر ساخت PASSIVE از قبیل رک ، کابلکشی صحیح و اصولی و سیستم خنک کننده و تنظیم کننده دما و رطوبت اتاق سرور.
با درنظر گرفتن موارد فوق متداولترین برند سرورهایی که در کشور در سازمان ها، شرکت ها و صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد برند HPE ProLiant میباشد.